torsdag 12 augusti 2010

Väskorna redo!


Skötväskan med MakkaPakkas saker i packade jag för någon vecka sedan då alla kläder var färdigtvättade men min väska har inte riktigt velat bli packad.
Jag har haft de flesta av mina kläder liggandes i en liten hög men det har funnit en del viktiga saker som jag inte riktigt har tagit tag i.
Men nu står äntligen båda våra väskor redo och bara väntar på att få åka till förlossningen!

Eftersom jag just nu följer en del gravidbloggar så har jag de senaste veckorna läst en hel del listor med vad folk tar med sig till förlossningen och JESUS vilka listor säger jag bara.
En del åker in med fyra, fem eller t.o.m sex väskor och planerar samtidigt att åka hem redan dagen efter förlossningen.

Exempelvis så stötte jag på en tjej som hade packat en hel stor skötväska med bara blöjor, våtservetter, tvättlappar, bindor och amningsinlägg. Allt detta i princip sådant som man får på BB!
Om det nu skulle vara så att man behöver stanna så länge att gratisblöjorna tar slut så ligger väl inget sjukhus så ocentralt att det inte finns en butik eller apotek i närheten? Men visst, man gör som man vill givetvis. Själv känner jag dock att en hel väska är något överdrivet. Hur mycket ska man då ha med sig i sin vanliga skötväska i framtiden?

Samma tjej skulle dessutom bara ha med sig ett ombyte i strl50 och ett i strl56 för hon skulle definitivt åka hem redan dagen efter så mer kläder än så behöver hon absolut inte.
Hihihi, om man nu planerar att få en bebis som tydligen kissar och bajsar upp minst en hel veckas blöjförbrukning så lär man nog behöva några fler ombyten, eller? ;-)

En annan nervös tjej hade packat en hel väska med godis, dricka, nyponsoppa, varma koppen, knäckebröd, frukt, druvsocker plus att hon planerar att stå och göra lite mackor innan dom åker in.
Visst, lite energi kan vara bra att ta med och något ätbart till mannen kanske men om du som födande kvinna är inskriven på förlossningen så får du den mat och dryck du behöver. OM du ens känner för att äta under en förlossning vilket är väldigt ovanligt, efter däremot brukar kroppen skrika efter foooood.

Sen ska vi inte tala om alla som packar ner en necessär stor som en resväska med smink till en hel festsminkning, kropps och hårprodukter i massor, hårfönar och plattänger osv osv osv.
Tror inte att så många tjejer bryr sig om så mycket mer än en dusch med gott duschtvål, lite mascara och möjligtvis lite färg till kinderna. När man ligger där efter en förlossning så har man lite annat att fokusera på än att man har smetat in sig i 25olika krämer, täckstift, puder, ögonskugga, osv... man har ju en helt ny liten bebis och då är allt annat oviktigt i några dagar, veckor...år?!

Kläder till sig själv brukar ofta handla om att man har något snyggt att åka hem i. Gärna de där favoritjeansen som man kom i för ca9månader sedan och en moderiktig topp till.
Japp, vissa kommer faktiskt i sina favoritjeans men det är knappast något man kan räkna med. De flesta av oss åker hem med en stor jäst deg på magen.


Min väska:
1par mjukisar (stora i midjan så att de sitter skönt även efter ett akutsnitt!!!), 1par mjuka shorts, 1st skön klänning m leggings att åka hem i, 1 amningsbh, 2 amningslinne, 1 vanligt långt linne, 1st munkjacka, generöst stora trosor.
I min väska ligger även en liten necessär med duschtvål, shampoo, balsam, ögonbrynspenna, mascara, hårband, hårborste, tandkräm och tandborste.

Denna gången har jag packat kläder till oss med tanken att vi faktiskt blir kvar ett par nätter (hoppas vi slipper detta dock!) och då behöver lite ombyten men nu har vi fördelen att bo i samma stad som förlossningen så jag kan alltid skicka hem R om det är något vi behöver mer av.
.
Dessutom finns det ett paket druvsocker, 2st energidrycker varav den ena är en petflaska med sugkork som jag kan ha som vattenflaska och eventuellt kompleterar vi med en panpizza eller liknande till R.
Kamera, telefoner och laddare ska givetvis med.

Till MakkaPakka har jag med: 3 uppsättningar med kläder i strl50, 1st pyjamas, 1st sovpåse, 2par strumpor, 1st mössa, 1st filt, 1st snuttis, 1st bärsjal, 2st nappar.

Japp, då checkar jag av väskorna från "att göra-listan"
Leias dagisväska är ganska komplett med olika typer av ombyten så hon är också redo förutom blöjor och välling

3 kommentarer:

 1. oj ja det kan verkligen vara olika....
  Jag packade nog ganska lagomt när jag åkte in.
  Blöjor och sånt var åxå lagomt...här får man tydligtn inget gratis...jo bindor...det fick man ju såklart. men inga blöjor alls. :-/ snååålt..... och en " BB väska" med lite gratis saker åxå...det fick jag inte denna gång :-(
  Sen var jag sen sån som ville hem tidigt...ok det var rätt så skönt att bara vara själv med Elvina...Men jobbigt att dela rum.. Och såå mycket folk överallt.....så mattiden var lite jobbig. Sen kändes det otroligt trist att vara ifrån Älva och Maken.

  SvaraRadera
 2. Intressant att se vad en som har varit med förr tar med sig, bra med lite tips! Men tänk om man får en jättebebis så strl. 50 är för smått? =) Jag har med mig i 56 också. Vi har knogat och frusit in mat till maken, eftersom han kör med lchf så är det enklast så. Jag rymmer allt i samma väska, (tror jag) necessären tillkommer när det blir dags.

  SvaraRadera
 3. Åhh, vad spännande... Vi längtar bara tills det är dags... Du är verkligen förberedd, eller ni får jag hoppas... Som sagt jag tror fortfarande på den 14:e... Hoppas det... Kram kram

  Ps. Elvina var ett riktigt fint namn, har aldrig hört det förut. Ds

  SvaraRadera