söndag 1 augusti 2010

V38 inkl bilder

I magen:

Kroppsfett fortsätter att ackumuleras men inte i samma snabba takt som tidigare. Om det är en pojke har testiklarna vandrat ner i pungen och om det är en flicka är blygdläpparna fullt utvecklade. Tarmarna är fulla av mekonium eller beck som det också kallas. Det är tarmceller och restprodukter från fostervatten som barnet har svalt, innehållande bland annat hudceller och lanugohår.


Vikt: 3-3.2 kg
Längd: 48-49 cm

Mamma:
En del kvinnor kan ibland uppleva en surrande, nästan elektrisk, känsla utmed benen och i vaginan. Det händer när barnets huvud stöter emot nerver i bäckenbotten när huvudet fixeras. Vissa drabbas av diarré i slutet av graviditeten. Det kan bero på en ökning av hormonet prostaglandin som ska göra att tarmen töms innan förlossningen.


Partner:
Har ni inte diskuterat din roll under förlosssningen än är det verkligen hög tid att göra det nu.
Det kan vara smart att laga att fylla frysen med. När ni väl är hemma från BB kan det vara skönt att slippa tänka på matlagning.

Min vikt: +0.3kg, totalt 13,3kg
Jag mår bra nu men är jäkligt trött och det blev inte bättre av att jag drog på mig en förkylning i veckan, men bättre nu än att det kommer om någon vecka för föda hade jag aldrig orkar nu!
Har börjat få lite kraftigare förvärkar men det kommer endast 1-2st tillsammans så tyvärr är det nog inte några givande värkar alls.
Det fortsätter att bränna, trycka och ila neråt så jag gissar att en fixering är ganska klar så nu hoppas jag att MakkaPakka verkligen ligger rätt.


- Posted using BlogPress from my iPhone

1 kommentar:

  1. Oj, den är långt ner...;) Hoppas snart på bebis! Är ganska nyfiken på vad det är för filur där inne:)

    SvaraRadera