söndag 15 augusti 2010

V40 inkl magbild

I magen:

Nu är barnet helt utvecklat och reda att komma när som helst. Men det är vanligt att det tar upp till två veckor till, särskilt bland förstföderskor.
Huvudet kan vara lite missformat efter födseln. Barnet kan också vara täckt i fosterfett eller blod. Det är helt normalt. Det är också vanligt att det har fläckig hud eller skrapmärken. På grund av moderns hormoner kan könsorganen vara lite förstorade och det kan även komma lite mjölk från barnets bröstvårtor, oavsett om det är en pojke eller flicka. Det kallas häxmjölk. Det försvinner inom några dagar och är helt normalt.


Vikt: 3.5-4 kg
Längd: 50-52 cm

Mamma:
Alla förlossningar är olika långa men de följer ändå ungefär samma mönster. Barnmorskan delar in förlossningen i tre steg; öppningsskedet, utrivningsskedet och efterbördsskedet.
Har barnet inte kommit än? Bli inte frustrerad. Barnet kommer ut när det är redo. Bara 5 procent av kvinnorna föder på det beräknade datumet. Se till att vila så mycket du bara kan. Det kommer att gå åt mycket kraft till förlossningen och du kanske måste vara vaken i upp till 24 timmar i sträck.


Partner:
Din viktigaste roll under förlossningen är att finnas där. Ge din partner vatten, torka pannan, massera och håll henne i handen. Peppa och pusha henne men var lyhörd för hennes känslor och smärta. Du är hennes stora stöd.
Har barnet inte kommit än så stöd din partner i hennes eventuella frustration. Få henne att tänka på annat än det beräknade förlossningsdatumet.Jag har inte hunnit väga mig själv denna veckan så jag har ingen aning alls om vad jag ligger på.
Får säga att magen ser ganska mycket högre ut på bilden än i verkligheten så det är väl så att jag står lite konstigt när jag fotograferar själv. Så där hög och fin är den alltså inte längre.
Gick in i v40 i fredags och idag är det alltså bara 4 korta små dagar kvar till BF. Men jag känner start att jag kommer gå över tiden och nu när mitt önskedatum (idag) inte blev rätt så får jag väl gissa på den 26/8 som faktiskt varit det jag har trott innerst inne. Jag har dock gärna väldigt fel bara det blir tidigare...- Posted using BlogPress from my iPhone

1 kommentar:

  1. Åh va fin !!! Nu är timmarna minsann räknade innan ni blir en till i familjen =)
    Jag vara bara tvungen att avreagera mig lite igår, samma person, men med olika "namn" skickar en massa onödiga kommentarer - givetvis anonymt och jag har börjat tröttna på denna "någon" !
    ha en skön dag !! kram

    SvaraRadera