tisdag 27 april 2010

Vattkopper...

I fredags när jag lämnade Leia på dagis satt det en stor lapp på dörren:
"Vi har vattkopper på avdelningen!"

Första tanken var typ, Shit det vill vi inte ha! Men sen tänkte jag att det är ju bättre att hon får det nu innan MakkaPakka kommer så att hon inte smitta lilla bebisen i höst.
Dessutom så sägs det ju att det är bättre att få vattkopper tidigt då det oftast blir lite lindrigare (dock ej lämpligt för spädbarn).

Så...vad ska man nu tycka om vattkopper på dagis?
Bra eller Anus?

7 kommentarer:

 1. Svea fick det några veckor innan Rut skulle födas... Det var lite småjobbigt m foglossning osv att passa upp en ledsen tjej m sjukt mycket prickar men när det var över var det väldigt skönt särskilt att man slapp oroa sig över att hon skulle dra hem det till lilla Rut det är ju som du skrev inte precis vad man önskar sin lilla bebis :-) Om hon får det kan man ju alltid hoppas att hon kommer lindrigt undan.. Ha det så bra Stor kram / Lotta O

  SvaraRadera
 2. Jag hade också sattsat på vattkoppor nu innan bebis... Meja fick det med vilje när hon var 1,5 ungefär och det var inte alls speciellt farligt. hon hade mkt prickar som kliade lite, men var precis som vanligt i övrigt. värre sjukdomar har man varit med om.
  och som du säger, inte bra för bebis att få det första halvåret iallfall.. smitta på :)

  SvaraRadera
 3. Bara bra! Desto tidigare dom har det desto bättre! Denise hade det förra vintern och det var lindrigt.
  Fast det är bara bra ifall du har haft det, det är farligt att få som gravid!

  SvaraRadera
 4. Vi får väl hålla tummarna att hon råkar bli smittad nu då :-)

  SvaraRadera
 5. töserna fick det precis när d fyllt 3, Miranda hade jättejobbig klåda, men hon fick Tavegyl (har ja för mig d hette) o d hjälpte jättebra.

  SvaraRadera
 6. Lika bra att få det gjort tänker jag. Men som sagt var inte för de allra minsta. Så det är nog bättre att hon får det nu.

  SvaraRadera
 7. ser inga nackdelar direkt mer än att det va grymt jobbigt i två nätter när Inez hade de. Men så mkt skönare nu när hon haft det innan bebis kommer. Finns ju alternativ att vaccinera på vissa sjukhus mot att stå för kostnaden själv om man vill....

  SvaraRadera