lördag 24 juli 2010

V37 inkl magbilder

I magen:

Den här veckan räknas bebisen som fullgången. Den ökar fortfarande lite i vikt men växer inte så mycket på längden. Bebisens koordination är så pass utvecklad nu att den kan gripa saker med fingrarna och om man skulle lysa med en stark lampa mot magen kan det hända att den vänder sig mot ljuset. Bebisen tränar sig inför förlossningen genom att dra in och trycka ut fostervatten genom lungorna. Den samlar också näring i organen för att klara eventuella påfrestningar vid förlossningen. Många barn sjunker djupare ner i bäckenet nu.


Vikt: 2.8-3 kg
Längd: 47-48 cm


Mamma:
Kan den inte komma ut snart? Känner du så? Det är vanligt att man blir otålig under graviditetens sista veckor. Det är ju så nära nu! Men många går över tiden, i synnerhet förstföderskor. Att föda mellan 37 + 0 och 41 + 6 anses som normalt.
Brösten producerar råmjölk och bäckenet är utvidgat. Det kan hända att slemproppen släpper. Det kan den göra några veckor, dagar eller timmar innan förlossningen.

Partner:
Du väntar säkert lika otåligt som din partner på att få träffa den nya familjemedlemmen. Se till att din partner vilar ofta och mycket. När det är dags att föda kan hon bli tvungen att hålla sig vaken i 24 timmar.


Mödravården:
Du fortsätter att träffa din barnmorska varannan vecka. I slutet av graviditeten ska fostret ligga med huvudet nedåt men en del barn lägger sig med stjärten nedåt. Det kallas sätesbjudning. Då blir man remitterad till den förlossningsklinik man har tänkt föda på. Läkare och barnmorskor tar där ställning till huruvida man ska försöka att vända barnet eller inte.


Film på graviditeten i magen v28-37: http://se.babycenter.com/video/pregnancy/weeks-28-to-37-pregnancy/

Min vikt: 0,5kg denna veckan och totalt +13kg. Än så länge håller jag mig inom min egna satta gräns och hoppas på att inte spåra nu de sista veckorna.


- Posted using BlogPress from my iPhone

1 kommentar:

  1. Nu får man börja med att ha telefonen bredvid sängen... Nu väntar vi med spänning på nästa lille Prins eller Prinsessa... Love

    SvaraRadera