onsdag 14 juli 2010

V35

(Tisdag 13/7)

Gick in i v35 i fredags så här kommer ett något sent inlägg...

Kroppen:
Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva.


Barnet:
Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.


Vikt jag: "Bara" +0,6kg de senaste 2veckorna så nu ligger jag på +11,4 totalt. Hoppas hoppas att jag kan hålla mig under 15kg. Än har jag inte samlat någon direkt vätska i kroppen och värmare dagar än senaste veckan lär vi väl knappast få denna sommar!?
Halsbrännan har börjat avta och MakkaPakka rör sig något mindre, dock har jag en häl som sticker ut på min vänsta sida större delen av dagen.
Första förvärken hade jag i veckan, en riktig ond som fick mig att tappa andan lite smått. Men mer än så har jag inte haft och det känns ganska långt borta med en förlossning.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar