fredag 2 juli 2010

V34 + FINA magbilder!


Barnet
Många barn ligger nu med huvudet nedåt. Barnet lyssnar till mammans hjärtslag, magen som kurrar och andra kroppsljud. Inte konstigt att en del barn sedan har svårt att ligga själva i vaggan eller spjälsängen. De vill vara nära dig och lyssna till de här ljuden. De inre organen är nu färdiga, förutom lungorna. De behöver mogna ett tag till, de ska ju anpassas från vatten- till landlivet och luftfyllas när barnet kommer ut. Ögonens pupiller kan dras ihop och vidgas.


Vikt 2.3-2.4 kg
Längd: 44cm (från huvud till fot)


Mamma
Livmodern tränar för förlossningen nu och du kan känna av det i form av förvärkar, en del svagare och andra kraftigare. En del känner du inte av alls, men du kan känna med handen utanpå magen att den plötsligt drar ihop sig och blir alldeles spänd. Är du omföderska brukar förvärkarna vara kraftigare än med första barnet, säkert känner du även av dem lite oftare. Livmodern är jättestor nu. Kommer du ihåg i början när magen var platt? Mycket har hänt sedan dess. Slidväggarna blir tjockare under graviditeten. Flytningarna kan bli allt mer rikliga. I slutet av graviditeten kan det vara svårt att skilja på vanliga flytningar och svagt sipprande fostervatten. Prata med din barnmorska om du känner dig osäker.Pappa/partner
Det är lätt att bara fokusera på förlossningen, men kanske kan det vara dags att läsa på lite om livet efter förlossningen. Du som har barn sedan tidigare kanske har glömt en del om den första tiden med bebisen.

MakkaPakka vägde i måndags exakt 2kg (enligt TUL) och ligger med huvudet nedåt.
Jag känner ett väldigt ilande och kan vissa gånger knappt gå när detta ilande är som värst. Ska h*n fixera sig innan förlossningen kanske? Det hade ju varit toppen eftersom jag då förhoppningsvis kan få ett extra UL precis på slutet för att kolla så att MakkaPakka inte har roterat för långt som storasyster gjorde.


Fler fina bilder finns här: http://www.louisealexandersson.se/

1 kommentar: