måndag 2 april 2012

Kamala

Första 4 nätterna spenderades i Kamala.
Det var vår första gång någonsin i just Kamala och jag får väl säga sädär. Helt okej och inget jag ångrar men heller inget jag skulle åka tillbaka till tror jag.

Kamala Beach

Vi bodde på ett ställe som heter Deng´s. Ett guesthouse som drivs av en svensk man och hans thailändska fru. Ett väldigt enkelt ställe som de flesta av våra vänner aldrig skulle få för sig att bo på men vi skulle visserligen aldrig välja ett stort opersonligt charterhotell ;-)
Sådär nöjd med vårt val, men läget var toppen och i slutändan hamnade stället på plus tycker jag.

Deng´s Guesthouse. Mormor och Farmor bode på det något finare hotellet som låg bredvid.


3/3
När vi kom fram hade det precis börjat mörkna och vi slängde bara in våra väskor för att leta efter ett ställe att äta på.
Fördelen med Kamala är att det ligger många restauranger på stranden så vi tog helt enkelt ett ställe nära oss som såg mysigt ut.
Leia ville direkt klä av sig och springa ner till vattnet och det fick hon givetvis. Inte bada men leka.
Tyvärr regnade det lite men vi satt bra under ett parasoll och njöt av första riktiga måltiden i Thailand.
Barnen somnade utan några större problem men efter några timmar vaknade Malcolm och hade så ont så ont så ont. Han skrek och slängde sig på golvet och vi fick absolut inte röra honom. Magen förstod vi direkt så en dos laktulose och Ipren fick det bli. Hans somnade om efter en stund och en pigg Malcolm försökte väcka en mindre pigg storasyster på morgonen.



4/3
Redan första heldagen hade jag och mamma bokat in oss på en superlyxig brunch. Men det får bli ett eget inlägg.
Riad, barnen och farmor stannade kvar i Kamala och badade, njöt av solen och kollade in shoppingutbudet.
Lagom till vi åkte tillbaka till övriga gänget började det regna och det fortsatte hela eftermiddagen och hela kvällen. Men vad gör det när det är varmt och skönt och semester har startat?
Vi hade planerat att åka till Phuket town och gå på den stora helgmarknaden men bestämde oss för att istället åka till Patong och det stora köpcentrat där, Jungceylon.
Här hann vi går runt och titta någon timme innan Malcolm bajsade ner hela sig själv, hela vagen och halva sin mamma. Laktulosen hade börjat göra nytta men det var bara att tvätta av ungen och ta en taxi hem igen.

Säga vad man vill om vårt boende men läget är guld!

Så här kul är det inte att äta frukost hemma.

Premiärdoppet.


Ett regnigt Kamala


Vi försökte vänta ut regnet

Nope, det lär inte sluta regna på ett tag.

Inte alla tycker illa om regn


Jungceylon


5/3
Vi vaknade till en blå himmel med strålande sol och äntligen skulle även jag och mamma få bada lite. Det blev en dag på hemmaplan med bad, massage, shopping och fiskspa innan det var dags för Leia, Pappa och farmor att besöka Fantasea som är en stor show med massor av elefanter, dans, musik, glitter och glamour. Vi hade hört att man inte fick ta med kamera in och det stämde till viss del. Man fick lämna in kameran i ett fack när man gick in på showen men i själva nöjesparken fick man fotografera. Synd för jag hade verkligen velat se hur dom hade det.
Leia fick dock köpa en DVD som vi ska titta på tillsammans någon dag.

Under tiden hade jag, Malcolm och mormor en lugn kväll med promenad, shopping och middag. När vi satt på restaurangen kom det där regnet igen och det var inte lite. Det blev direkt översvämning och efter en stund försvann även strömmen. Tack och lov kom den tillbaka efter bara några minuter för hela Kamala var kolsvart. Svart blev det även på Fantasea där det andra gänget satt och åt innan showen.
När Malcolm somnat spelade jag och mamma lite skippBo och provsmakade några Spycooler (typ alkoläsk).

De andra kom tillbaka och Leia bestämde sig för att sova hos mormor och farmor inatt. Precis lagom till vi skulle lägga oss vaknade Malcolm och skulle absolt inte somna om. Vad gör man då? Det är ju semester så varför inte gå ut och springa i vattenpölar mitt i natten?
Fram och tillbaka, fram och tillbaka, ner på stranden, tillbaka till vattenpölarna. Efter en stund kände vi att det var dags att gå tillbaka till rummet men Malcolm ville fortfarande inte sova så det fick bli barnprogram på datorn en stund innan han äntligen somnade.
Behöver jag säga att vi snabbt släckte lamporna och kröp under täcket!?



Helloooooo, massageeeee.

Jag och Leia testate fiskspa men tyvärr hade Leia för rena fötter så fiskarna nappade inte på henne.






vattenpölsrace miss i nassen.




6/5
Idag var det dags för heldag i Patong och givetvis var det shopping som stod överst på listan. Alla mammorna fick även en avslappnande ansiktsbehandling och det var ju inte fel kan jag säga.
När vi skulle lämna köpcentrat och ta oss vidare ner till strandpromenaden (eller vad man nu kallar det i Patong, inte riktigt stranden ju) var det fullständigt omöjligt att korsa vägen så vi bestämde oss för att hoppa in i en tuktuk. Från denna stund var tuktuk Malcolms nya favoritord.

Det är kul att komma till Patong en dag och se allt stohej inkl Bangla Road men att spendera hela semestern här skulle jag nog inte vilja göra. Det är stress, trafikkaos, dålig luft, inkastare till varje lite butik eller restaurang och överallt hör man "kom titta, köpa, billigt billigt" och redan första gången man hör "billigare än Ullared" önskar man nästan att man hellre var just i Ullared.
Jag känner någon form av hat-kärlek till Patong. Skulle inte vilja vara utan detta kaos men en dag eller två is enough.

Behöver jag föresten skriva att det regnade på kvällen? ;-)
Sötminen - återkommande under resan.



Leia hittade en bästis, elefanten som hon döpte till Ellie.


Att resa till Thailand med barn är inga problem. Överallt finns frivilliga barnvakter.

Glass är ingen favorit för denna killen.

Tuktuk, tuuuktuuuk, tuktukbiiil.





7/5
Idag är det dags att lämna Kamala och resa vidare till PhiPhi.
Eftersom det inte går att få frukost någonstans i Kamala (inte längst stranden iaf) innan kl9 fick vi leta reda på en liten jourbutik så att iaf barnen kunde få i sig lite mackor och dricka. Sen var det dags att bli upphämtade av minibuss och åka till färjeläget.
Nu kunde jag andas ut ett tag för trafiken är tillsammans med ormar min stora skräck i Thailand och just Phuket är kännt för sina galna taxichafförer. Men vi hade tur och lyckades bara hitta riktigt bra och lugna chafförer.
Jag och mamma var nästan med om en olycka efter brunchen när en moped körde ut mitt framför vår bil men det fixade vår chaffis bra och bad om ursäkt trots att det absolt inte var hans fel.

Nu var iaf tiden i Phuket över och vi var på väg till bilfria phiphi.
Laddade med åksjuketabletter (postafen till barnen och magiska inhemska till oss vuxna) satte vi oss på den, ehm, inte så lyxiga färjan och resan gick helt smärtfritt...


Morgondopp innan avfärd.


Frukost på "altanen"




Gamla sundsbussarna är rena lyxen jämfört med detta.

Leia tror knappt sina ögon när vi låter henne dricka cola. Första gången VI låtit henne dricka läsk.


3 kommentarer:

  1. Wow så mycket fina bilder och rolig text. Ser minst sagt underbart ut!!
    Kram Johanna, Meja och Molly

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det var verkligen underbart.
      Fortsättningen kommer förhoppningsvis inom kort ;-)
      Kram

      Radera
  2. Verkligen en trevlig läsning Lotta. Kul att du delar med dig. Ni verkar ha haft det underbart. Själva får vi vänta med att uppleva Thailand till februari nästa år. Ha det gott. Hälsningar Annelie S på forumet

    SvaraRadera