Jag har "bakat" mitt första LCHF-bröd och det blev, mot alla förväntningar, riktigt gott!
Att det dessutom bara tar 2 fjuttiga minuter i micron gör det nästan för bra för att vara sant.
Receptet hittade jag på www.lchfrecept.com som är en superbra receptsida med massor av goda recept.
Recept 2 portioner
1 dl mandelmjöl
1 ägg
Lite salt (lite!!)
Smält smör för saftigare bröd (ca 25g)
Vispa ägget i en djup tallrik. Tillsätt mandelmjöl, salt, smör och mosa ihop med en gaffel.
In i micron 2min KLART.
Jag glömde vispa ägget innan så jag rörde ihop allt samtidigt och blandade i lite lite bakpulvet. Det blev på gränsen för salt för min smak så ytterst lite salt rekommenderar jag.
Dessutom stekte jag brödet lite i en torr stekpanna efter att den var klar i micron för att den skulle bli lite torrare och frasigare.
Leia åt sin halva med smör men jag fetade på med en ordentlig klick smör, kalkon, mycket ost och en bit paprika...Mmmm.
- Posted using BlogPress from my iPhone
såg riktigt gott ut, och lagom jobbigt! men mandelmjöl??+ sånt har man ju såklart inte hemma =/
SvaraRaderaSer sjukt gott ut! Men jag hittar inte mandelmjöl någonstans....
SvaraRaderaHopaps ni har en fin dag!
Puss!