tisdag 21 maj 2013

Jobbigheter och sommaravslutning!

Leias första dag på inskolningen gick hyfsad. Hon hade varit lite ledsen men det hade gått över efter bara en liten stund.
Däremot bröt allt ut när hon kom tillbaka till dagis och jag fick åka och hämta henne tidigt eftersom hon hade panik och inte kunde sluta gråta.

Jag lät Malcolm vara var på dagis och gick hem bara Leia för att ge henne lite utrymme. Vi spelade spel, mös och planterade solrosor.
Efter bara en liten stund var hon tillbaka på rätt bana och vi promenerade bort till dagis för att möte upp kompisarna och ladda för övernattningen.

Vi var väldigt oroliga över att övernattningen inte skulle fungera med tanke på hur dagen hade varit men det gick faktiskt bra. Lite tårar men hon stannade hela natten och verkar ha haft riktigt kul. Skönt med tanke på att denna övernattning är något hon sett fram emot i flera år.

Idag började paniken redan när vi kom till skolan och vi fick till slut mer eller mindre slita bort henne från oss och lämna henne till fröken. Det gjorde väldigt väldigt ont i våra hjärtan kan jag meddela...usch!!
Läraren gjorde tummen upp när vi hämtade så jag antar att det varit bra, i deras ögon iaf. De känner ju inte henne och har ingen aning om hur riktiga Leia är. Sprudlande, social och nyfiken. Den Leia är långt borta just nu tyvärr. Jag hoppas verkligen att hon kommer tillbaka väldigt snart!

Resten av dagen var hon på dagis och var så himla ledsen nästan hela dagen. Vilken tur att vi har bra pedagoger som vi litar på till 100% och framför allt som Leia litar på och känner sig trygg med.

Jaja...vi får göra det bästa av denna inskolningen och jobba med att bygga upp självförtroendet under sommaren.

Ikväll hade Malcolm sommaravslutning på dagis. Mysigt och kul att få se vad de gjort under året och lyssna på vilka sånger de lärt sig.
Tyvärr kom regnet lagom till det var dags för picknick...exakt som förra året!
Medan föräldrarna tryckte ihop sig under ett tak sprang barnen obekymrade runt i regnet och lekte.

Malcolm kommer gå kvar på lilla avdelningen ytterligare ett år vilket nog är bra med tanke på att han är väldigt fysisk så han behöver inte umgås med de stora barnen mer än nödvändigt. Dessutom kommer bästisen och ett par andra bra kompisar också att vara kvar på lilla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar