torsdag 7 juni 2012

Astrid Lindgrens värld (4:e året)

Första gången vi åkte till ALV var på Leias 2-årsdag och sedan dess hade det blivit ett besök varje år.
Det är paradiset för barnen och även perfekt för oss föräldrar eftersom det är lugnt och mysigt och lätt att ha koll på barnen.

Vem som varit favoriten har varierat från år till år och just nu gillar Leia mest Madicken, Ronja och bröderna Lejonhjärta.
Malcolm däremot har ju givetvis Pippi som favorit.
Däremot förvånade han oss genom att sjunga "Karlsson-låten".

Även Saltkråkan var en favorit hos alla barnen iår, kanske för att det är mer som en "karusell"

Har ni inte varit i Vimmerby och har barn som är 2+ så kan jag verkligen rekommendera det!
Lekvänligt med flera lekplatser, skog, sång och musik, teater, välkända karaktärer som uppmärksammar barnen, barnvänlig mat osv...

Har man äldre barn tycker jag att det krävs 2dagar så att man kan stanna hos alla karaktärer i lugn och ro. När Leia var 2år var det bara Pippi och Emil som var intressant och då räcker det med 1dag.


Malcolm var nöjd med att bara få gå runt, klättra, öppna små dörrar, sitta i skrindan och gå sin egen väg...- Posted using BlogPress from my iPhone

3 kommentarer:

 1. Är det inte lite väl långt att köra från Hbg och dit, bara över en dag? Vi bor också i Hbg, och har funderat på att åka dit med vår Pippi-tokiga tvååring, men det faller på avståndet. Tycker det är väldigt dyrt om man ska bo över.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Första året körde vi upp tidigt på morgonen och var på ALV hela dagen. Men då hade vi hyrt en stuga i Hultsfred så dagen efter körde vi till Katthult och Bullerbyn när vi ändå var i närheten.
   Men om man har barn som sover i bilen så tycker jag nog att man kan ta endast en dag om man vill det.

   Vi åker alltid i Juni när det är lite billigare. Då betalar vi 2500:- tror jag så det är bara 650:-/person för övernattning, inträde 2dagar samt frukostbuffé till alla. Tycker det är överkomligt.

   Radera
  2. Tack för ditt svar!
   Hur lång tid tar det att köra på ett ungefär?
   Bor ni på hotell som ligger i anslutning till ALV?

   Radera