torsdag 13 januari 2011

Vikt-träning-mat...

Jag hade tänkt att mitt nyårslöfte skulle vara att blogga minst ett inlägg om dagen...vilken tur att struntade i löften för jag har verkligen misslyckats. Jaja, jag har ett helt år mig att bli bättre...

I 1½ vecka har jag nu ätit enligt viktklubb.se.
För ett antal år sedan gick jag ner en hel del med hjälp av viktklubben så det var ganska självklart för mig nu när det var dags igen. Då gick jag ner 13kg på 14veckor och nu har jag minst 15kg som skulle behöva försvinna.
I måndags var det vägning efter första veckan och vågen (Wii Fit-brädan) visade -1.1kg så jag får väl vara nöjd med första veckan.

Igår var jag dessutom och tränade för första gången på 2-3år. Jag mjukstartade med ca25 minuter på en crosstrainer. Inte alls mycket alltså men jag har ingen aning om hur återhämtad min kropp är och framför allt hur min mage reagerar på ansträngning och belastning.
Den förväntade träningsvärken har inte kommit så styrkan i benen är kanske ok iaf. Magen känns ok men lite ont har jag så någa direkta styrkepass får nog vänta för magdelen.
På lördag blir det Zumba, hahaha, ska bli jäkligt kul att testa.

Min kalorinivå ligger 1300kcal och det är kanska enkelt att hålla så länge jag äter regelbundet. Mitt problem har sällan varit att jag äter för mycket utan att jag äter för sällan och då blir vrålhungrig på kvällen och dessutom hamnar mitt blodsocker ur balans.

Nu äter jag oftast 2 knäckebröd med pålägg till frukost.
Lunchen blir för det mesta en shake (naturdiet choklad) eftersom jag har svårt att äta lunch och middag.
Mellanmål - t.ex knäckebröd eller ost.
Middag äter jag nästan som vanligt. Lite mindre portion, mycket kyckling och alltid lättprodukter för att minska kalorierna.
På kvällen "lyxar" jag till det med kanelknäcke och thee eller ibland en hemmagjord sorbe.
På detta kommer jag knappt upp i 1300 kcal så jag måste börja försöka utöka lunchen.

Dessa kilo bör vara borta till bloggalan i maj om jag bara sköter mig!!!!

1 kommentar:

  1. duktig du är & kul vi börjar samtidigt. jag började på viktis idag, lyckades inte med viktklubb tyvärr (behöver bli kollad...) men 12 kg ska bort på denna kropp så vi får stötta varandra :)
    ha det bäst! kram

    SvaraRadera