torsdag 29 mars 2012

Resan mot Thailand börjar (2-3 mars-2012)

Redan dagen efter vår flytt var det dags att påbörja resan mot Thailand. Ungefär 1dygns resande hade vi framför oss, men vad gör det när man har ett mål?
Det var fredag morgon och väskorna stod sedan flera veckor tillbaka färdigpackade. Resekläderna låg framme och det var bara frukost i magen som skulle fixas innan avfärd.
Mormor och morfar kom hit, packade in väskor och barn i bilen och körde mot Kastrup. Jag och R mötte upp farmor på Knutpunkten och tog sedan båten till Helsingör och sedan tåget vidare till Kastup.


Sen var det bara att vänta, checka in, gå igenom säkerhetskontroller och allt det där och sedan vänta lite till.
Vi sitter i ett litet varmt väntrum och ska gå på planet vilken minut som helst. Då ropas det ut i högtalarna att det är något fel med trappan (tror jag det var) så det blir till att vänta lite till. Vi som hade sett till att hålla Malcolm vaken för att låta honom sova middag på planet får nu se oss besegrade och låta stackaren somna medan vi väntar vidare.
En timme försenade lyfter vi från Köpenhamn mot Doha, Qatar.

Vi flög med Qatar Airways som är ett av världens absolut bästa flygbolag så förväntningarna var ganska höga. Kan säga att vi blev inte besvikna alls. Servicen var mycket bra, maten inte bara ätbar utan god, sätena sköna, egen mediaskärm till alla säten och här finns mängder av filmer, serier, spel, musik m.m.
Platserna vi fick gjorde inte direkt saken sämre. Eftersom vi åkte med ett "spädbarn" så fick vi platserna längst fram mot väggen och där har man ett riktigt stort benutrymme med fotstöd som man kan fälla upp och reglera hur man vill.

Denna del av resan gick bra trots att barnen inte sov en enda minut. Det blev till att bolla runt Malcolm mellan oss vuxna. Plocka fram lite bilar, kritor, sätta på barnfilmer, sjunga, äta osv.
6 timmar senare landade vi i Doha, Qatar. Vi hade hört att denna flygplats skulle vara fruktansvärd men vi som bara har rest via Ryssland tyckte inte den var så farlig. Den var ju lyxig direkt men vårt korta stopp på knappt 2timmar krävde inte mer.
Eftersom första planet var försenat var vi lite oroliga att det skulle bli superstressigt att hinna med nästa flyg, men lämpligt nog var även detta flyg försenat en timme så vi hann utan problem.

Nu var det sen kväll för barnen och vi satte på pyjamas innan vi gick på planet. Oron över om framförallt Malcolm skulle somna var helt obefogad för båda barnen sov innan bälteslamporna ens hade släckts.
Även denna resa skulle ta ca 6timmar och barnen sov väl lite mer än 3timmar innan planet tändes upp och det serverades frukost. Lite väl tidigt tycker jag för när brickorna plockats bort har man fortfarande någon timma kvar innan man går in för landning.
När vi bara har en liten stund kvar av flygningen spyr Leia 3-4 gånger och vi blir lite oroliga eftersom vi faktiskt har ett inrikesflyg kvar plus en bilresa. Tack och lov blir hon bättre när vi kommer av flyget så jag gissar att det var brist på sömn var var boven och att hon har det efter sin mamma.

Även denna landning går smärtfritt och nu är vi äntligen på plats i Thailand!
Vi har ca3 timmar på oss innan nästa flyg går men när vi ser kön till passkontrollen funderar vi på om vi verkligen kommer att hinna med detta flyg. Det är kö så långt man ser och majoriteten är ryssar som ännu en gång bekräftar att deras attityd är fruktansvärd.
Jag tar en chansning och går ur kön med Malcolm och hoppas att någon snäll personal ska se oss och låta oss gå före (det får man nästan alltid göra i Thailand när man har småbarn). Det tar inte en minut innan en thailändsk kvinna kommer fram till oss och visar oss till en lucka längre bort där bara barnfamiljer och handikappade får gå. Givetvis följer ett gäng ryssar efter men tji fick dom, nanananaa.

Efter en snabb burgare på Mc Donalds (första måltiden i Thailand, inte så thailändskt, hahaha) går vi bort till vårt flyg som även detta är försenat en timme.
Barnen är jättetrötta och somnar båda två direkt och sover hela resan som är 1½timme.
Äntligen har vi bara en bilresa kvar sen är vi framme och semestern kan börja på riktigt!
Första anhallt, Kamala...

(Tyvärr har vi inga bilder från flygresan men det har mormor så vi får väl tigga bilderna av henne)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar